Sprogbrug om søndagen

Jeg ved flere lejligheder fortalt, at sproget – det sagte eller skrevne ord – har indflydelse på hvorledes du opfatter verdenen omkring dig. Ikke at man skal male hele verden lyserød, når der reelt er gråvejr. Samtidig skal fanden ikke males på væggen, når der ikke er nogen grund hertil.

Det gælder om at være præcis i anvendelsen af den mangfoldighed som sprog har.

Ved at korrekt benævnelse af fortidige, nutidige og fremtidige gøremål har du mulighed for at finde lige netop det værktøj som skal til at håndtere tingene fremadrettet.

Du har sandsynligvis været på en eller anden slankekur på et eller andet tidspunkt i dit liv (måske flere 🙂  ). I forbindelse med den slankekur har der sikkert været en opremsning af tilladte og forbudte ingredienser.
Har du lagt mærke til, at de gange du har spist noget fra den forbudte liste, så har du “syndet”.

Prøv lige at fundere lidt på hvad det vil sige: at synde.

.

.her er plads til dine tanker (skriv dem bare i kommentarfeltet 🙂  ).  Siden vi er i cyberspace, så er der masser af plads.

.

.

.

For mig er det at synde en ret voldsom overtrædelse af regler som en gud har pålagt dig hhv. som du vælger at følge.
At spise noget fra en menneskeskab forbudt-liste…er ikke en synd…. Vi taler jo ikke om, at du bliver smidt ud af paradiset ved at spise forbuden frugt eller noget i den stil.

En anden konsekvens af et voldsomt sprogbrug er, at man overdramatiserer en given situation. I kender det fra nyhedskanalerne, hvor man nærmest “pisker en stemning op” på selv den banale situation.

Det skal naturligvis heller ikke være kedeligt at beskrive ens situation…men der er sproget heldigvis ret fleksibel.   Ord er der heldigvis mange af.

This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.