Ja ja det er afgifterne som gør det dyrt

image

Fra dagens metroexpress om billige is.

Hvis det virkelig var afgifterne, så har jeg lidt svært ved at se, hvorledes billige is kan gøres så meget billigere.

Måske billigere råvarer, tjek.   men uden at tjekke indholdsfortegnelsen på de nævnte varer og tage udgangspunkt i artiklen, så er isene identiske.

Ok en anden logistik ved store forsendelser (central lagre og ud til supermarkederne) vs. små forsendelser (ud til kiosker og isbarer).   men igen: Prisen i supermarkedet for mærkevarerne kun marginalt lavere end kioskpriserne.   Ved flerstyks-pakker mv kan man måske få prisen lidt yderligere ned, men dog aldrig i nærheden af de øvrige mærker.

Og endelig afgifterne:   Alle varer af samme type bliver belagt med de samme afgifter. Husker jeg is-afgifterne korrekt, så tages der udgangspunkt i volumen af slutproduktet (dvs. inkl nødder mv….det dog begrænset hvad der måtte være af nødder på varerne…det er sjældent mere end et par gram)….og ikke som ved andre afgiftstyper i varens pris.

Jf. den juridiske vejledning er der 6,61 kroner pr. liter is.  Eller en is på 200 milliliter ca. 1,3 kroner.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.