Motion er som at vaske hænder for kroppen

Hvor tit vasker du egentlig dine hænder?  I denne tid gør man faktisk endnu mere ud af håndvask fordi man ikke vil være syg.

Hvorfor ikke give hele din krop noget som gør, at du ikke bliver syg.

Inaktivitet er en risikofaktor på linje med  rygning. Professor Bente Klarlund Pedersen har de sidste ti år klarlagt, at musklerne ikke kun formidler bevægelse, de  producerer talrige, forskellige hormonlignende stoffer kaldet myokiner. De bliver kun dannet, når vi rører os, og har vist sig bl.a. at øge insulinfølsomhed, samt forebygge tarm- og brystcancer, hjertesygdomme og diabetes, demens og depression. … citat fra: http://sund.ku.dk/profilen/benteklarlund/

Det er næsten ikke til at forstå, at nogen har gode grunde til ikke at udsætte sig for myokiner.

Jo jo, motion er kedeligt.  Endnu kedeligere er dog at få tarm- eller brystkræft, hjertesygdomme, diabetes, demens eller depression.

Motion er hårdt. Tja, når man ikke er vant til at lave motion, så skal man naturligvis opbygge en grundstyrke…og opbygningen kan godt resultere i lidt ubehag. Det er dog ganske harmløst at have lidt ubehag i musklerne. bare brug dem igen. De/Du har godt af det.
Er man først kommet godt igang med grundstyrken, så er motion faktisk ganske behageligt.

I langt de fleste kommuner i dette herlige land har man faktisk mulighed at få en henvisning til  Motion på Recept, når man er i risikogruppen for diverse følgesygdomme. Henvisningen starter ved din egen læge.

Motion på Recept er en fantastisk mulighed for stifte bekendtskab til hvad kroppen egentlig er bygget til. Nemlig til bevægelse.

This entry was posted in Hjerne, motion and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.