situationer

Har netop været på ferie i USA, hvor jeg har været på vandretur i Grand Canyon.

Det var i sig selv en interessant tur. Både ferien som helhed, Grand canyon for sig selv…og alle de andre oplevelser jeg har taget mig.

Noget jeg vil tage med hjem fra Grand Canyon er, at udvise mere ligegyldighed over ting der i bund og grund ikke betyder noget som helst. Og istedet fokusere på ting som er reelt interessante og nødvendige for mig. Ting jeg har indflydelse på!

Lad mig tage noget praktisk. Når man hiker i Grand Canyon, så er der altså ikke lige nogen døgnkiosk i nærheden. Man bliver ganske enkelt nød til at selv at tage sin forsyninger med. har man ikke nok med, så har man et problem, der ikke kan løses ved at tage mobilen og ringe efter hjælp. Der er ingen mobildækning!

Dvs. når man hiker i Grand Canyon, så er de aktuelle problemstillinger noget i retning af, at man har nok vand, mad, tøj, lommelygte mv. med. Ting der umiddelbart virker mærkelige, husk dog, at der er ingen hjælp at hente, når man ikke har forberedt sig inden.

Jeg var ude på en 3-4 timers hikingtur…altså ikke det store problem og jeg skulle da heller ikke have det store udstyr med, bare 3-4 liter vand; Højenergi-barer i tilfælde af sen hjemkomst eller mulig overnatning + det løse fx tøj og lommelygte.
Efter turen var jeg lidt positivt opstemt over turen og der skulle spises aftensmad…hvilket vi gjorde på en fin restaurant ca. 800 meter fra hikeing-stiens begyndelse.

Mindsandten om ikke en gæst brokker sig over en beskidt gaffel.

Det er lidt af en kontrast. Et par timer forinden var mit problem om jeg havde vand og mad nok til at kunne klare en uforudset situation…og nu overværer jeg en situation, hvor der brokkes over en beskidt gaffel. Helt ærlig, så ta’ dog og puds den. På en hike-tur vil man være glad for at have en gaffel.

NB: Man kan for så vidt også bare tage til Kastrup Lufthavns Bagageudlevering, hvor en mandsperson brokker sig over, at jeg kom til at stille mig foran ham ved baggagebåndet…vel og mærke hev jeg lige mit ene kuffert ned af båndet, som var kommet….. Jeg kom til at stå – jf ham – på en måde, at jeg åbenbart tog hans udsyn til bagagebåndet…..det interessante er så, at der ingen bagage var på båndet, samt at min anden del af bagagen kom før brokkehovedets. dvs. jeg kom sidst, men gik først….og alt hvad han ville se var andre menneskers baggage. På moderne dansk kalder man det vist: LOL!
Som prikken over i’et startede brokkeriet dog med, at det var typisk dansk, at “man” stillede sig ved baggagebåndet på en sådan måde at man tog udsigten.
Jeg vil snarere sige, at det vist er typisk dansk at brokke sig over noget som ingen praktisk betydning har. 🙂

Nå, det var bare en lille smule om turen. Der kommer mere.

2 thoughts on “situationer

  1. Bortset fra, at du har ret i, at der er ting, der er liggyldige, så er alt jo relativt. Man kan jo ikke umiddelbart sidestille de to situationer – det mest primitive, og en fin restaurant. Selvfølgelig er man mere end tilfreds med en gaffel uanset stand i Grand Canyon, mens man på restauranten betaler en formentlig pæn pris for lækker mad, service og herunder som MINIMUM en ren gaffel. Pointen er nok ikke gaflen kun, men også, hvis gaflen er beskidt, hvad så ellers. Jeg vil give kunden ret, der skal ikke være beskidte gafler og selvfølgelig må man klage over det.

  2. Hej Deborah

    Tak for din kommentar og at du hænger ved.

    Jo jo, naturligvis er det to situationer i forskellig kontekst. Det var nu også snarere måde utilfredsheden kom til udtryk som jeg reflekterede over. Man kan da godt have modtaget en beskidt gaffel, men decideret opføre sig som om man har fået frataget sine menneskerettigheder…der er da et stykke vej. Man kunne gøre tjeneren opmærksom på, at det vil være værdsat at gaflen byttes.

    Serveringspersonale er ikke slaver som kan behandles som det sidste skidt. Og set med de lønninger som de har i USA, så ville jeg nok helst ikke være tjener….for der skal edderhugme knokles for de par håndører de får. Meget af deres løn er drikkepengene (der sandsynligvis også fordeles i puljer afhængig af fx ancientet)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.