Tip 4: Ikke være sulten når du køber ind.

tippet her er afledt fra artiklen om hvorfor mennesker spiser.

Det der sker, når man er sulten, så man fra naturens side nu engang indrettet på en sådan måde, at man vil opsøge de madvarer som hurtigst opfylder behovet for kalorier.    Dette behov dækkes hurtigst af fødevarer af høj kalorietæthed, da man skal indtage en forholdsmæssig lille mængde mad for at dække det umiddelbare behov for kalorier.

Desværre er behovet for kalorier i en sult-situation så rudimentær, at der ikke er plads til de langsigtede mål for den kost man har brug for at spise i en vægttabs-sammenhæng.

Det er så her, at du som et intelligent og fremsynet menneske kan “overliste” den naturligve mekanisme ved at holde din sult på et lavt niveau før du tager på indkøb.   fx kan du tage på indkøb umiddelbart efter et mellemmåltid eller hvad med noget så nemt som at tygge tyggegummi – sukkerfrit naturligvis  🙂 –  mens du køber ind.

Nu er det heldigvis sjældent sådan i den vestlige verden, at man sjældent render rundt som en bedre neanderthaler på jagt efter noget kalorieholdigt eller en hungersnød har gjort at du ikke har fået mad i tre uger…..og du derfor sagtens har en klar tanke selvom det er et stykke tid siden du har indtaget mad.     Du kan naturligvis også støtte dig til indkøbslisten, hvor du fx har skrevet et æble på sedlen istedet for en chokoladebar.  Æblet kan du så spise efter betalingen…..og dermed har givet maven noget at arbejde med frem til aftensmaden (hvis det altså er om sen eftermiddag du handler ind).

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.