Tip 50: Flødesauce

Bemærk venligst, at jeg kalder overskriften for   sauce.   Tidligere fortalt, så er sauce sovs, når der er for lidt.

Flødesovs er nok en af de fedtkilder du allernemmest kan skære ned på uden at du går glip af smagen af mad.

Du kan også prøve en af de flødeerstatningsprodukter fra Maizena og se om det falder i god jord for dine og familiens smagsløg.

Min personlige holdning er, at jeg hellere vil have den rigtige vare, men så tilgengæld vælge en mindre mængde samt bedre kvalitet og ad den vej få en større madoplevelse.

One thought on “Tip 50: Flødesauce

  1. De nyeste undersøgelser viser, at hvis sovsen er fed, så spiser folk mere behersket af den. Mens hvis den er mindre fed eller let, så spiser folk mere af den.

    Ergo vil må man gå ud fra, at mængden af indtaget fedt er den samme, så, som du selv siger, så hellere den ægte vare i behersket mængde.

    I øvrigt tror jeg, at folk spiser mindre af den fede, fordi den simpelthen smager af mere. Smagsbehovet dækkes. Og når de spiser mere af den lette er det fordi den ikke smager af nok. De hælder mere og mere på i jagten på en smag, der ikke er der.

    Jeg tror i hvert fald, det er derfor folk spiser mere af den lette. Både sovse, dressinger mv. Ikke fordi det er let og derfor tilladt at fråse, men fordi det ikke smager ‘rigtigt’ eller kraftigt nok, eller hvad man nu skal kalde det.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.