Tip 54: Smørstegning

Jamen dog, sikke en tradition/vane du skal gøre op med.

Overvej lige hvad fedtets formål er ved stegning?
Det er bare et middel til forhindring af fastbrænding af den gode bøf du har købt.

Hvorfor så bruge smør?   Olie eller magarine kan også gøre tricket?

Hvorfor bruge store mængder?  Mindre mængder kan overraskende nok sagtens klare opgaven som “glidemiddel”.

Et lille praktisk tip:  Ta’ bare en halv teske olie på panden.  Ta’ nu et styk køkkenrulle og fordel oliemængden på panden. Kun den nødvendige olie bliver tilbage i panden, da det overskydende suges op i køkkenrullen….og på den måde ikke ned i din mavesæk (medmindre du naturligvis har olievædet-køkkenrulle som ingrediens i din mad    ).

Det bedste er naturligvis, at du kigger tilbage på tip 35.

3 tanker om "Tip 54: Smørstegning"

  1. Du er godt nok sparsommelig med fedt. Jeg synes at ulempen ved olie er, at det ikke fordeler sig ordentlig på panden.
    Har du en Rømertopf? Den er supergod til fedtfattig madlavning og giver maden en rigtig god smag.

    Vh Inger

  2. Hej Inger

    Tak for din kommentar.

    Tja, fedt er nu den makronæringsstof som indeholder flest kalorier. Og ja, der er 100 tips i serien, hvordan man kan spare på fedtet. (jeg har dog lige opdaget, at databasen har smidt de sidste 40 tips væk, så dem skal jeg skrive igen. øv).
    Hvis man idag ikke følger nogen af tipsene, men indbygger bare 10 af dem, så er man nået langt…særlig fra dem i starten 🙂

    Nej, jeg har ikke noget Rømertopf, men er ikke uinteresseret i nye dimser til køkkenet. Så den googler jeg, når jeg er færdig med at genskrive de 40 tips.

    mvh

    Carsten

  3. De har af og til den originale model, som er i rå ler, på tilbud i Fakta. Den fåes også i en fiskemodel.

Skriv et svar