Træning om tirsdagen: Elastik

Jeg har hørt aerobic-elastikker bliver omtalt som verdens mindste træningscenter.
Det er nok en temmelig god beskrivelse af disse elastikker.

Der skal ikke meget googling til for at finde passende øvelser til disse elastikker.

Jeg lagde i dagens trænings-runde på wii’en mærke til, at elastikkerne har en fordel fremfor håndvægte. Du bruger kun kræfter på elastikken, når øvelsen er igang.

Ta’ biceps-øvelsen dvs. du står oprejst med begge arme ned af siden. Håndfladen peger fremad. Forestil dig nu, at du tager en håndvægt i begge hænder. Bøjer én arm ad gangen i 12-15-18 repetitioner (husk at holde minipauser ved hver yderpunkt af bøjningen). Begge arme skal løfte på håndvægten, uanset om det er aktive arm eller ej.
Ved elastikken bruger man kun den arms muskler som skal reelt skal foretage bøjningen. Den ikke-aktive arm løfter reelt kun de par gram som elastikken vejer.
Ligeså ved alle andre øvelser, hvor man reelt kun bruger musklerne når øvelsen foreskriver at de skal bruges. Det giver en fantastisk mulighed for at fokusere på netop den bevægelse man er igang med lige nu.

Hvis man er så uheldig at have rygproblemer, så må det også være befriende at kunne lave biceps/triceps-øvelser og andre overkropsøvelser uden at skulle kræve noget af ryggen.

Nu tror du sikkert, at det bare noget jeg har fundet på ud af den blå luft, men så læs selv hvad fysioterapeuterne siger.

Prisen for sådanne elastikker varierer meget afhængig af længde og styrke.
Jeg kan kun varmt anbefale ikke at købe for korte elastikker, da visse øvelser kræver en vis længde af elastik, samt at det er forholdvis nemt at “afkorte” elastikken fx ved at folde den på gulvet og sætte fødderne på hver siden af folden.
Det giver heller ikke nogen mening at købe elastikker uden reel modstand (så kan man lige så godt lade være med at købe dem).

Jeg har selv købt det grønne 2,5 meter TheraBand:

hos firmaet sport-tiedje.

Personlig bliver træning med elastik nok en af mine aktiviteter.
Pt. foregår ved hjælp af EA Active Personal Trainer, men jeg kan snildt forestille mig trænings-runder uden  at aktivere Wii’en.
Det kræver lige, at jeg finder forskellige øvelser som jeg vil lave og sætte dem sammen i et program som er til at holde at lave.

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.