Så blev crosstrænerens svinghjul kørt her om søndagen

ja, ferien er ved at være slut. Påskefrokosten vel overstået. Og nu crosstræneren aktiveret idag.

En lidt øv-oplevelse var dog, at jeg glemte at tilkoble pulsmåleren.

Jeg stadig samligne med afstand og hastighed.

Jeg straks indrømme, at sammenligningen ikke er helt fair, da jeg siden 3. april har læst om en WattMax-test og den gav lidt andre instrukser en det jeg selv har griflet sammen.

Testen går alt sin enkelthed ud på, at man tager sin – jf. motion-online og andre kilder – motionscykel. Man starter i et udgangspunkt med en given modstand. Herfra øger man modstanden med faste intervaller. Testen går ud på, at man holder en bestemt kadence selvom modstanden øges. På et tidspunkt vil man komme til et punkt, hvor man ikke kan holde sin kadence mere.
Jeg har valgt 60 omdrejninger pr. minut (RPM)som et fornuftig udgangspunkt.

Med 60 RPM er det tilstrækkelig let i starten, man presses undervejs og lige før man ikke kan mere, så er det stadig mulig lige at hente nogen sidste reserver til at holde et yderligere minut.
Da jeg lavede testen den 3. april gav jeg lidt mere gas på kadencen til at begynde med, men kan også ses, at den lavere starthastighed sparer på kræfterne, så man kan holde hastigheden noget længere.

Tidligere skrev jeg, at jeg ikke fik sat pulsmåleren på crosstræneren, hvorfor pulsmålingen er irrelevant både denne gang og næste gang jeg laver WattMax-testen. Først overnæste gang igen kan jeg sammenligne hele datasæt igen.
Lidt skægt er det, at man har i grafen kan hvor jeg opdagede den manglende pulsmåler. Det gjorde jeg efter ca.2,5 kilometer, hvor der er et stort dyk i hastigheden fordi min motivation ligesom forsvandt for en stund.

Nu bilder jeg mig selv ind er, at det vigtigste var at jeg fik trænet og pulsregistreringen er mindre væsentlig i den sammenhæng….hvilket nok også er rigtig. 🙂

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.