30DC: 11.+12.+13. dag (om at tabe pusten)

Tja, jeg må nok erkende, at det hverken er særlig sjovt at vinde virtuelle “medaljer” eller knæbøje i et væk.

Det er stadig mest hyggelig at bruge crosstræneren med høj puls og lårmuskel-arbejde i kombination med et afsnit af 24timer eller Alias eller actionfilm.
Og det med uge 3, hvor jeg går 10.000 skridt hver dag…tja, 5 ud af 7 dage gik det bare derudaf.   Weekenden vil jeg mere betegne som: sygdom og motivationen som blev væk.

Det er ikke sådan, at jeg fortryder hverken 30DC eller 10.000skridt-målet. På ingen måde. da det blandt andet gik godt, sålænge som det nu gjorde.  Det er bare, at jeg bedre kan li’ andre former for motion.  Tilgengæld fik jeg afprøvet EA Active og sundhedsstyrelsens anbefaling.

Lad mig sige lige ud af posen: man skal virkelig være aktiv for at komme op på 10.000 skridt.   For mit vedkommende 7,2 kilometer eller ca. 1½ times skridt for skridt for skridt for skridt.

EA Active har helt klart nogen gode øvelser, men de forudvalgte øvelser i 30dages-udfordringen er simpelthen for kedelige. Varianter af knæbøjninger; En danse-øvelse som mildest talt kun drejer sig om at vifte med arme; Spørgsmål om at bruge balanceboardet, men aldrig bruge det; et aerobic-elastik som er for kort for mennesker af min højde incl for slapt for mig; Upræcis kalorieforbrændings oplysning*

Naaah, så hellere den funktion, hvor man kan skrue sin egen øvelsesrække sammen.
Dvs. hvis man kunne kombinere 30DC med sin egen øvelsesrække fx man tager dagens øvelser, men så tilgengæld har mulighed for at erstatte én øvelse med en anden øvelse, så ville det være lidt interessant.

*: det morsomme var, at jeg en aften kom sent igang med øvelserne og nogen af øvelserne incl. hop.  Hvilket vil betyde, at jeg ville forstyrre underboen, hvis jeg hoppede. Det medførte at jeg sprang 3 ud af 18 øvelser over….men alligevel fortalte programmet mig efterfølgende, at jeg har forbrændt samme antal kalorier som jeg ville have forbrændt ved det komplette program. hmmmmm.

Husk også lige på, at jeg den egentlige årsag til at jeg sætter mig disse lidt mærkelige mål er, at jeg ikke tager cykel til/fra arbejde i denne måned.  For ligesom ikke at sygne helt hen, så er det her lidt  “survival training” indtil kong vinter igen slipper sit tag i Danmark.

www.de3faktorer.dk

4 thoughts on “30DC: 11.+12.+13. dag (om at tabe pusten)

 1. Det eneste jeg har prøvet er bowling og det sagde mig ikke en dyt, men det er da en god motionsmulighed for dem der bliver fanget af det.

 2. Wii Sports er – pardon my french – altså heller særlig hensigtsmæssig.
  en næsten acceptabel introduktion til hvordan fjernbetjeningen virker. No more no less

  Med balance boardet og Wii Fit blev det lige en tak bedre…stadig lidt for besværlig til at kunne bruges i seriøs motions-sammenhæng.

  Med EA Active og Wii Fit+ kan du faktisk godt få en kalorieburner.
  Det er naturligvis ikke skrige af grin morsom, men set i forhold til, at alternativet er et månedligt abonnement i fitnessklubben med alle de logistiske udfordringer i det…så er det faktisk ved at være brugbart.

  Måske skulle man holde en Wii-intro-aften 🙂

 3. Jeg træner selv meget med min wii – er på dag 30 siden at jeg bragte wii fit plus hjem og for 14 dage siden stødte EA active så til.
  Indtil videre lyder resultatet på hele 6kg og en helt anderledes krop både inde og ude. Jeg er selv igang med 30DC og synes det rykker rent! Jeg har erstattet den fesne elastik og bruger et andet wii spil også: my fitness coach – cardio, hvor særlig shape-boksningen virkelig kan mærkes, når EA holder “hviledag”. Desuden laver jeg et wii fit program på 20 min efter EA.
  Jeg tager snart fat i et spil mere ” the biggest loser” som eftersigende skulle være meget tro mod tv-programmet og give gode resultater. Variation er vejen frem!
  Jeg er på barsel med en lille pige og for mig er det her intet mindre end et mirakel!

 4. tak for de motiverende ord. Wii’en får lige en tur mere. Det bliver nok nogen balancegames på wiiFit+ og noget rytm-boksing.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.