gør hvad lysten fører dig ud i! På den intelligente måde.


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/de3faktorer.dk/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

For helvede   lad lysten komme til.   Giv den plads til at udfolde sig.

Det er faktisk ikke slemt at lade lysten flyde

Dette indlæg her er skrevet uden nogen tanker på hvad der har været eller hvad der kommer.

 

Det her er bare.

 

Ligesom lysten. mellem mig og tastaturet har jeg faktisk ikke hverken øl eller slik

På den ene side har jeg lyst til at drikke mig stangbacardi her en fredelig onsdag….På den anden siden har jeg også lyst til tage op arbejde imorgen…….. arbejdet giver mig faktisk et mentalt helleanlæg for øjeblikket, som det er tiltrængt.

slik har jeg heldigvis ikke i huset ellers ville jeg gå amok amok i det.
Prøver at omsætte min trang til slik at tastatur-amokskrivning istedet.

om det giver mening for andre end mig  er jeg ret ligeglad med, da jeg altså trænger til noget at lave …..

tænk sig, hvis jeg på længere sigt kan omsætte min trang til slik til skriblerier her på sitet…..hold da op sikke meget der kommer til at stå.

lyst er en underlig størrelse.  Den er der…og den vil have din opmærksomhed NU.  ikke om 10 minutter eller i foregårs. Nej, nu nu.   Og den får det.

Hvordan du reagerer på lysten afhænger naturligvis i hvilket omfang du lader dig regere.
Ikke at du skal lade dig regere på en eller anden regid måde eller dine modstrategier skal hermetisk udelukke den lystbetonede adfærd.  hermetisk aflukning af lyst giver bare modslag…..før eller siden skal lysten nok få hevet i din adfærd.

Giv plads til lysten på en intelligent måde, så den kortsigtede lyst ikke modarbejder den langsigtede lyst.

 

Lige tilbage til det med slik/alkohol:

Jeg har faktisk øl/vin/spiritus i huset, men er faktisk overhovedet ikke dybdegående fristet til øllen.
Har ellers lige fundet nogen FlensburgerPilsner varianter jeg ikke kender.   Det må vente til den hvor jeg mener, at øl giver topdollar nydelse…..det er ikke sådan jeg har det pt.

Såfremt jeg havde slik i huset, så ville jeg have grovædt det.  Jeg gjorde det faktisk forleden med en pose matadormix.  total syret fornemmelse….lige da jeg hældte det sidste af posens indhold ud i hånden nåede jeg faktisk at tænke, at det var sgu da mærkelig på den ufede måde, at indholdet som lige blev åbnet for få minutter siden allerede er hældt ned i maven på mig….uden jeg egentlig havde smagt på det søde stads ……og så det mentale skub om, at nu har jeg kun et par stykker tilbage….de kan også komme ned samme sted.
Det er bare som om jeg ikke kan lade slik nå til sin sidste holdbarhedsdato.  Edderhugme mærkelig.  Det drejer sig uanset om vi taler chokolader, lakridser, vingummier eller kage.
Det der slik der, det må give nogen kortsigtede (nu’ede, så at sige) gevinster som er så overskyggende, at ens sundere fornuft bliver kørt på et sidespor.

Nu har jeg så fået skrevet et par frusterede tanker ned….tak fordi du læste med.

små skridt, store armbevægelser


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/de3faktorer.dk/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

skal vægttab tage lang tid? Næh.

Læser man hele mit site igennem og laver en tidslinje for de3faktorer.dk, samt betragter min egen proces udefra, så kunne man foranlediges til at tro, at jeg nærmest religiøst messer for, at vægttab skal foregå over flere år for at det er holdbart.

Det behøvedes det naturligvis ikke!   Du kan tabe dig ligeså hurtig som det passer dig.   Udsult dig; dyrk ekstremsport om du vil; gå i kloster med spartanske madplaner…..Hvad der end virker for dig!  Gør det!

Den ændring du vælger at foretage…uanset hvor stor/lille den fysiologisk end måtte være….den har en konsekvens! Både på kort og på lang sigt.

Du kan sagtens foretage en stor fysiologisk ændring (objektivt set), som opleves minimalt (subjektivt).   Det er en sådan ændring, som giver resultater.
Hvis du tidligere har ædt 3 plader Rittersport daglig….og egentlig bare slukker for det indtag uden at opleve afsavn….og i kombination med at du erstatter din sukkersodavand med kaloriefattige alternativer…igen uden at opleve det som en mental amputation….jamen, så har du foretaget store fysiologiske skridt, men små skridt på det mentale plan.

En lille fysiologisk ændring kan sagtens være et mentalt kvantespring på tværs af dimensioner.
Den lille ændring som det reelt er kan være præcis den knast i processen, som når den er bearbejdet, at så er det ligesom “10 øren falder på plads”.  så en lille ændring kan ligesom sommerfuglens vingebasken sagtens medføre kraftige forandringer senere i processen.  Har man mange knaster, så er det nok det “nemmeste” at finde den knast som mentalt set er den mindste….så giver det mod på de større.

Eller udtrykt lidt mere formelt: Man skal ikke foretage en ordretsfortolkning af småskridt. Mere en formålsfortolkning.  Se på den psykologiske mekanik som ligger i små skridt.

Når man gerne vil et sted hen….og den direkte vej er fyldt med fælder, der slår processen i bakgear….så er det bedre at tage en omvej for at holde sig selv i bevægelse….og så lade bevægelsens egenkraft være drivkraften for at komme derhen.

Det er det som små skridt går ud på!    www.smaaskridt.dk.

En ærlig chokolade


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/de3faktorer.dk/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Jamen marabou.

I gør noget de andre slik- og snack- og chokoladeproducenter kan lære noget af:  En ærlig GDA-oplysning.

Jamen dog, skrev jeg virkelig: ærlig GDA-oplysning.     ja jeg gjorde sgu så:

 

 

Der er 43 gram i Marabou Daim-chokoladen…..og ta da da da:  Der er en GDA-oplysning på 43 gram!

 

Jeg har så lige samtidig taget billedet med NUPOs bar.  Ligesom for at vise, at der i hvert fald findes to producenter som kan finde ud af at lave realistiske GDA-oplysninger på deres produkter!

Gid fx TOMs Guldbar kunne lære at gøre det samme:

Forsøg på at lave 25 gram chokolade (venstre del af chokoladen)