Slankemyte: Nytårsfortsæt

Jeg erkender blankt, at jeg ikke har en fin titel i ernæringsvidenskab som den gode Per Brændgaard, og i samme åndedrag kan jeg bare sige, at det Politiken har fået fisket ud af ham idag i artiklen om Slankekure virker ikke er vel hvad jeg har sagt i mine tidligere indlæg om fx  Slankekure virker ikke (næsten 2 år siden).

Artiklen fra Politiken tager naturligvis fat i de aktuelle nytårsfortsæt og hvorfor de ikke virker.
Jeg syntes bare lige jeg ville nævne, at den konklusion som de kommer frem til idag er en konklusion som er skrevet for lang tid siden.

Der er et eller andet himmelråbende galt med princippet om nytårsfortsæt, samtidig med at det er en meget menneskelig reaktion på at man går en ny tid i møde (et nyt år starter).
Der hvor jeg syntes at nytårsfortsæt går galt i byen i forhold til vægttab er, at hvordan skal mange års uvaner lige pludselig forsvinde bare fordi man skåler lidt i champagne og spiser sin sidste kransekage.

Der skal meget mere vidtrækkende tanker om ens livsstil og holdning til mad samt fysisk aktivitet til end at man på en – i bund og grund – tilfældig dag lover sig selv hhv. annoncerer overfor andre, at nu skal BMI-tallet blive mindre.

Det værste ved nytårsforsætterne er, at der står en helt industri af slankeguru’er og produkter klar til at prædike om, at netop deres produkt er vejen til evig lykke og rigdom.    Det mest skræmmende ved dette værste er, at forbrugerne år efter år køber sig fattig i mere eller mindre underlødige produkter.

Drop nu bare bogen på supermarkedshylden og gå straks videre til grøntsagsafdelingen…..glem at købe smørret til Bearnaise-sovsen, køb en fornuftig bøf i stedet,  skynd dig forbi slikhylden uden at kigge på den…..og på vej hjem med bussen, så kør lidt for langt og gå resten hjem.   Eller når du tager på arbejde, så spænd cykelhjelmen og ikke sikkerhedsbæltet.

Men lad værd med at tro, at bare fordi der sker et månedsskifte fra december til januar, at kiloene vil rasle af dig.

Tyg lidt på denne sætning:    Det er ikke hvad du gør mellem jul og nytår, der gør at du er fed, men hvad du gør mellem nytår og jul.
(tror du selv, at bare fordi 1. januar står på kalenderen at det vil lykkedes……der skal andre boller på suppen, så at sige).

This entry was posted in Hjerne and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.