Motion [engelsk udtale]

så lad os lege lidt med sproget igen.  Når nu du hader motion [dansk udtale].   Hvad med så bare at lave bevægelse (oversættelse af det engelske motion).

I bund og grund går det ud på det samme, tilgengæld kan man ved lege lidt med ordene få nogen andre associationer til kerneaktiviteten: at bruge sin krop aktivt.

Det er fuldstændig ligegyldigt om vi taler: agility, bowling, curling, dans, enkeltstart (cykling), frisbee, golf, højdespring, ishockey, judo, kajak, længdespring, M-bold, netbold, orienteringsløb, petanque, Qianball, rugby, squash, trampolin, udspring, volleyball, wrestling, x, yoga, æggeløb, Øvelser på gulv, å.

(listen er lavet ud fra at få så mange forskellige sportsgrene med som mulig…og de bogstaver som ingen sportsgren har, der har jeg ikke kunne finde en sportsgren).
Tak til Inger for 5 af sportsgrenene

Bare den lille forskel, at du ikke sidder på en stol, men bruger dine arme, ben, torso og hoved i en aktivitet, der gør at du bevæger dig fra et punkt til et andet i en hastighed som er fx gang-hastighed.

3 thoughts on “Motion [engelsk udtale]

 1. Jeg supplerer lige: længdespring, M-bold, netbold, wrestling, æggeløb, så mangler du kun 2.
  Jeg tror jeg vil bruge weekenden til at tænke over hvad jeg har lyst til at dyrke, det må da også forbrænde nogle kalorier, hehe.

 2. Du mangler også ridning. Fejlagtigt tror mange, at man lader sig transporterer, når man rider. Not really!!*S* Det er kun fordi folk ikke ved, hvad det handler om. Det kræver langt mere, end man lige skulle tro.

 3. Hej Deborah

  Tak for kommentaren.

  Indrømmet beskrivelsen af listen er ikke særlig fyldestgørende.
  Meningen var at finde en sportsgren, hvor man så følger alfabetet i begyndelsesbogstavet.
  jeg har ikke glemt ridning, men jeg har allerede en sportsgren med R. Rugby.

  Derudover er jeg ganske enig, at ridning kræver god kondition/udholdenhed og styrke. Derudover hjælper det hestens arbejde, at rytteren ikke er alt for tung.

  Da jeg var teenager har jeg faktisk selv haft hest i godt 3 år.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.