Motion –> muskler –> stofskifte


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/www/de3faktorer.dk/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

I min artikel om stofskifte har jeg skrevet den teoretiske udregning af hvor mange kalorier man forbrænder ved bare at være til.

Jeg vil da lige tilføje, at når man nu opbygger en smule mere muskelmasse* via motion, så giver man faktisk kroppen et helt fantastisk redskab til at forbrænde kalorier mellem motions-aktiviteterne.   Muskler har det nemlig med at bruge kalorier, selvom de ikke er aktive.   Det interessante er også, at når musklerne ikke bruges til fysisk aktivitet, så standser den kalorieforbrændende effekt og musklerne – i mangel af bedre – visner hen.

*: Ikke bodybuilder-agtig

Det er måske derfor, at folk der dyrker motion dagligt kan “tillade sig” at spise en flødeskumskage eller chokolader oftere end folk der ikke dyrker motion.   eller lad mig formulere det sådan her: Motion giver faktisk flere frihedsgrader overfor hvad man kan spise.

En opfordring herfra:  Hvis din kostplan til opnåelse af vægttab føles som en dydens smalle sti, så start cyklen med jævne mellemrum….og du vil opdage, at den tidligere smalle sti bliver noget bredere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.