Mærkeordningen, aaaaaaarrrrrrhhhhhhh

Sidst jeg skrev noget, så var det om den ny intetsigende mærkningsordning fra fødevareindustrien.
Og mindsandten, så er den begyndt at komme  snigende ind på, sjovt nok alle de underlødige produkter a la chips, cola m.v.

Om jeg fatter, at fødevareindustrien må etablere en så intetsigende ordning.
Hvorfor ikke give fødevaremyndighederne samme magt som  fx SKAT har på gulplade-bil-området.   Der har bilindustrien og detailhandlen intet at skulle have sagt, når der indføres  klistermærke-ordning eller hvad der nu er opfundet  for at opdage  privatkørsel uden momsbetaling.

Personlig ville jeg føle mig til grin som ansat i fødevaremyndighederne, når man skal rende rundt og tjekke temperatur, rengøring og datovarer.    Når man ved, at fedme-epidemien årligt koster samfundet 15 milliarder kroner!
Men næh nej,  colaen og chipsene overholder jo temperatur-, rengørings- og friskheds-kravene……men reel oplysning til forbrugerne om næringsindhold  det må gerne maskeres med intetsigende portionsangivelser og procenter som er helt henne i skoven.

Det skæggeste var forleden i tv-nyhederne (kan desværre ikke huske dato og kanal), så stod en repræsentant og var ked af, at myndighederne kom med nogen klare udmeldinger.
Hallloooooooooooo,   nogensinde hørt om    SpisMest; SpisMindre og SpisMindst-ordningen…….  den gad detailhandel og fødevareindustri ikke implementere.

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.