Det åbenlyse

Nå, jeg er nok ikke den eneste som er forvirret over McDonalds egen oversigt på sortimentets næringsinformation.

Derfor har jeg brugt lidt tid på at “oversætte” deres uoverskuelige og mildest talt hjemmestrikkede næringsinformation til en oversigt man kender fra en stor del af de emballerede fødevarer man kan købe i supermarkederne.

Mine “udregninger” har vist, at kun ét produkt i McDonalds sortiment overholder de Nordiske Næringsanbefalinger omkring makronæringsstoffernes fordeling pr. 100 gram. Og vel og mærke bare målt i procent.
Det er lige den med kostfibrene som ikke følger med, men der er anbefalingerne også 25g-35g pr. dag….det er lidt svært med McDonalds sortiment i hele taget.

Produktet er Croutoner
(som skrevet: det er kun procent-fordelingen som overholder intervallerne, men ikke at produktet i sig selv er anbefalelsesværdigt 🙂 )

Se alle tallene her: McDonalds Næringsinformation

Skal man tro fødevareindustrien, så vil de igangsætte en kampagne i løbet af 2008, så forbrugerne lærer noget GDA og nogen total intetsigende symboler, så dem har jeg også lige tilføjet min oversigt. Ikke at jeg tror, at min oversigt vil vække den store interesse, men jeg vil bare vise, at jeg er “helt fremme i skoene” 🙂

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.