Tip 88: Kaffe uden noget

Prøv at nyde din kaffe!

Gi’ dig selv lov til bare en enkelt gang købe en rigtig god kaffe. Gerne i et supermarked, hvor du lige kan male kaffen inden købet (eller måske helt drastisk: anskaf selv en kaffemølle).

Kaffe smager faktisk ganske udemærket i sig selv.
Og det med fløde i kaffe, nej vel…på nuværende tidspunkt er du vel skiftet over til mini- eller skummetmælk eller hvad?   På den anden side, hvis du virkelig kun drikker en-to kopper kaffe med en smule fløde og du istedet har omsat en masse andre af tipsene i din hverdag, så er de par drypper fløde ikke den store katastrofe.

Apropos katastrofe. Når man i en vægttabsproces kommer til at spise noget af det “grumme”, så kan det ske, at der komme katastrofe-tanker a la “hvor er jeg dum”; “det kan også bare være ligemeget”; “når nu jeg har ædt chokolade, så kan jeg ligeså godt blive ved”; “nu er jeg ikke perfekt længere….så jeg køber mere vingummi”.
I disse øjeblikke:  sæt dig på dine hænder og tænk noget i retning:  /nå da, hvad skete der lige der?/. /Jamen dog, det var spændende/; /hmmm, det gik vist lige lidt lovlig stærk/.
Kan du se, at man kan reagere på samme impulser på en langt mere fredelig måde…en mere undersøgende tilgang til hvad man gør.

Sådan kan du gøre i rigtig mange sammenhænge, når du gør noget som du egentlig godt ved, at du lige har gjort noget som ikke understøtter den proces som du har sat igang.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.