Tip 88: Kaffe uden noget

Prøv at nyde din kaffe!

Gi’ dig selv lov til bare en enkelt gang købe en rigtig god kaffe. Gerne i et supermarked, hvor du lige kan male kaffen inden købet (eller måske helt drastisk: anskaf selv en kaffemølle).

Kaffe smager faktisk ganske udemærket i sig selv.
Og det med fløde i kaffe, nej vel…på nuværende tidspunkt er du vel skiftet over til mini- eller skummetmælk eller hvad?   På den anden side, hvis du virkelig kun drikker en-to kopper kaffe med en smule fløde og du istedet har omsat en masse andre af tipsene i din hverdag, så er de par drypper fløde ikke den store katastrofe.

Apropos katastrofe. Når man i en vægttabsproces kommer til at spise noget af det “grumme”, så kan det ske, at der komme katastrofe-tanker a la “hvor er jeg dum”; “det kan også bare være ligemeget”; “når nu jeg har ædt chokolade, så kan jeg ligeså godt blive ved”; “nu er jeg ikke perfekt længere….så jeg køber mere vingummi”.
I disse øjeblikke:  sæt dig på dine hænder og tænk noget i retning:  /nå da, hvad skete der lige der?/. /Jamen dog, det var spændende/; /hmmm, det gik vist lige lidt lovlig stærk/.
Kan du se, at man kan reagere på samme impulser på en langt mere fredelig måde…en mere undersøgende tilgang til hvad man gør.

Sådan kan du gøre i rigtig mange sammenhænge, når du gør noget som du egentlig godt ved, at du lige har gjort noget som ikke understøtter den proces som du har sat igang.

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.