Undskyldning nr. 8: Jeg kan ikke finde ud af træne rigtig.

jamen, så træn dog bare!

Når nu du bare træner i forhold til at sidder hjemme foran computeren….så forbrænder masser af kalorier.
Såfremt du træner 100% korrekt iforhold til bare at træne…så forbrænder du kun små ekstra marginaler af kalorier. Og set ud fra den gennemsnitlige betragtning så er det altså ikke særlig vigtigt i vægttabsøjemed at få marginalerne med.

Jeg er udmærket klar over, at jeg nu går i bokseringen med alverdens fitness-instruktører og personlige trænere.    Men helt ærlig kære selvudnævnte instruktører og trænere….er det vigtigste ikke at folk får trænet….om de så får en ekstra marginaleffekt ud af træningen, jamen hvad gør så forskellen?

Det jeg særlig går i kødet på her er sniksnakken om fedtforbrændnings-zoner og fitness-zoner; punkttræning; langtids-træning; High-impact, og jadidadadada.

Naturligvis skal man ikke træne forkert i en sådan grad, at man får skader.  Det slet ikke det jeg taler om.   Jeg taler om, hvor vigtigt er det, at pulsen lige netop runder 75,1% af en persons maks.puls. for at komme i fedtforbrændings-zonen ….og hvad dælen er det for en zone?  Hvem dælen har opfundet den og til hvilken målgruppe?
Ligesom BMI ligger for had i visse sportsgrupperinger (bodybuildere mv), så vil jeg faktisk gerne lægge alle de der zone-opdelinger for had.    Jeg benægter slet ikke deres eksistens og berettigelse, såfremt man dyrker sport på højt plan.

Den gruppe mennesker som overvægtige (altså fed-overvægtige) tilhører….de har et helt andet målbehov, når det drejer sig om fysisk udfoldelse med kroppen.  Higen efter “det rigtige” skaber på længere sigt en demotivation og så får man slet ikke rørt sig….og det er decideret forkert og skadeligt.
Selv helt almindelig mennesker får rigeligt ud af fysisk aktivitet uden at ramme “grøn zone” indenfor de helt rigtige pulsintervaller. Den marginal effekt om at ramme “det rigtige”, jamen skid hul i det.  Kan du holde dig motiveret ved at gå efter disse “rigtige” værdier, jamen så træn derudaf.   bare du træner, så skal kroppen nok kvittere med bedre kondition til følge.

Det rigtige er, at man får rørt sig med de evner og muligheder man nu engang har!

This entry was posted in motion and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.