Blog Archives

Tip 70: Hovedretten

Det er da hovedretten som lokker, når man går på restaurant.  Hvorfor så ikke bestille en hovedret, hvor den enkelte råvare kommer til sin ret og ikke bliver sovset ind smørbagt sovs eller tilsvarende. Vælg en enkelt ret, hvor du … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , | Leave a comment

Tip 69: Restaurant, del IV

Når nu du er på restaurant, så kan du ligeså godt være lidt krævende.  Be’ om at få salatdressingen i en lille skål ved siden af. Efter serveringen kan du lige vurdere om salaten i hele taget vil blive bedre … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , | Leave a comment

Tip 68: Restaurant, del III

Det engelske ord for forretter: appetizer  bør du faktisk praktisere:  at vække appetiteten. Der er ingen grund til at forretten gør dig mæt. Brug forretten at være styrende for resten af middagen. Hvis du er på thairestaurant, så er det … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged | Leave a comment

Tip 67: Supper på restaurant

En klar suppe indeholder – tjek selv næste gang du er i suppermarkedet (høhøhø) – mindre fedt end asparges suppe og andre supper, hvor du ikke kan se bunden af tallerkenen/skålen du spiser fra. Husk at spise brød til. Helst … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Leave a comment

Tip 66: Restaurant, del I

Udvalget af restauranter er enorm. I almindelighed fortæller man hinanden, at man bør fravælge restauranter med buffet? Jeg spørger bare: hvorfor? I restauranter med buffet har du den totale kontrol, hvad der kommer på din tallerken. Du kan indenfor buffetten … Continue reading

Posted in Hjerne | Tagged , , , | Leave a comment

Tip 65: Leverpostej

Jamen, igen gælder det om at kunne gennemskue de spændende tilbud i supermarkedernes pålægs-hylder/-montre. Der findes faktisk ganske fornuftige leverpostejer rundt omkring, som sagtens kan gå for en erstatning for de fuldfede leverpostejer. Og selv, når du vælger en af … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , | Leave a comment

Tip 64: Spegepølse på den fede måde.

Jep, du kan ligeså godt erkende det:  Spegepølse er en fed pålæg at putte på brødet. Udover at spare på mængden af spegepølse-madder i hele taget, så bør du vænne dig til at skære tynde tynde skiver af den. Og … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , | Leave a comment

Tip 63: Spændende smørrebrød

Man behøvedes faktisk ikke vælte smørrebrød ind i mayonaisse, remoulade og solid drys stegte løg. tre tynde skiver agurk flettet ind i hinanden, lige så med tomat eller rødløg…eller måske alle tre ting. Hvad med en strimmel en peberfrugt og … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | Leave a comment

Tip 62: Smør, del II

Husker du tippet om de mættede fedtstoffer, hvor smør stod på højde med andre animalske fedtstoffer….og husker essensen af tippet? Ok, lad mig sige det igen:  Spar på det! Der er rigelig med alternativer til smør på brødet. Overvej om … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Leave a comment

Tip 61: Smør, del I

I guder, hvor jeg dog hader hård smør. Og nej, jeg taler ikke om det ernæringsmæssige, hvor smør bare ikke er særlig hensigtsmæssig….jeg taler om det praktiske ved håndtering af smør. Hvor man dog bare har bøvl ved at blødgøre … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Leave a comment