Så sæt dog afgifter på fedt og sødt menneskeføde !

Kære politikere og andre folk som bestemmer!

Det er ikke mange år til, at overvægt/fedme og sygdomme afledt heraf vil være den største årsag til nedsat livsforventning. For slet ikke tale om de omkostninger samfundet bliver belastet af de skavanker en overvægtig livsstil fører med sig.

Der er i forvejen mange varer som har afgifter fx alkohol, spiritus og cigaretter
Ofte er der endda bandarole påfor at vise de handlende (importører, detailhandel og forbrugere), at der er betalt afgift påvaren.

På samme måde kan pizzaer, mayonaisse-salater, chokolader, slik, sukkersodavand og andre åbenlyse fødevarer, hvor man har så meget viden om varerne, at det ikke kan være godt.
Allerhelst skal de varer som bliver reklameret for med børn som målgruppe  skal have en ekstra drej på afgiftsskruen!

For det understøtter  forbrugerne i det sunde valg!  Og dem som vælger det usunde, jamen de giver sået bidrag til en senere bypass-operation eller diabetesbehandling!

Og naturligvis kan det teknisk lade sig gøre, at bandarolere pizzaæsker, chokoladebarer, slikposer, mayonaisse-salater og andre knap såfornuftige produkter som sælges under betegnelsen: menneskeføde!

Fordelen ved en bandarole påpizzaæsken er også, at man kan kontrollere pizzariaernes omsætning.   Det siges jo, at der foregår megen omsætning udenom kasseapparatet på pizzariaer rundt om i landet.

Jeg kan allerede høre  fødevareindustriens piveri!    Men de klynker ikke over at de på en forventning om øget omsætning, når nu der bliver indført en meget omfattende rygerlov der gør, at ex-rygere kaster sig om slikket istedet!

This entry was posted in Indkøbskurv and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.