9 ud af 21: om at navigere i mørke

Man kan vænne sig til meget……… mange mennesker lever med at være frataget hhv. aldrig have haft en af sanserne fx syn eller hørelse.  Eller måske får man frataget (aldrig have haft) en evne til at gøre det ene fremfor det andet.

Og alligevel finder disse mennesker ud af at kunne fungere rundt om i samfundet.

Hvis man er lidt fræk så kan overvægt også være en manglende sans af et sæt adfærdsnormer i retning af normalvægtig-adfærd.

Det ville være dejligt, hvis man bare kunne tænde for musikken eller lyset og vupti, så er overvægten forsvundet.

Ligeså lidt som det hjælper en blind person at brændende ønske sig evnen til at se, så må man bare erkende at man er blind i øjeblikket og man altså ikke har de samme muligheder som andre.
Det kan betyde en stagnation eller  resignation + andre tanker/handlinger i en nedadgående spiral.

Det kan også betyde at man så leder efter andre måder at navigere på. for på den måde ikke blive frarøvet alle oplevelser.

Nu er blindhed desværre ikke bare noget som kommer og går efterhånden, så ja, det er måske et lidt skarpt billed af hvad man kan gøre når man står i en sådan situation.

For de fleste mennesker er overvægt ikke en irreversibel konstant tilstand, men med en lang række muligheder at kunne lære at navigere.

10 ud af 21: fremtid er netop: fremtid

Der er ikke noget så nemt som at drømme.   en mental salighed om noget fremadrettet et sted ude i fremtiden.

Smukke tanker om en fredfyldt verden. En tanke om, at alt bare er perfekt engang i fremtiden.

Og det er så træls at få ødelagt sine fremtidsdrømme af realiteter, hvorfor man for en stund gerne vil lade dem være ude af fokus.

Realiteterne skal nok indhente drømmen. Pille den fra hinanden i virkelighedens bestanddele af hverdag, trælse gøremål og ting som ikke går som de burde.

 

Sidste sætning kunne lyde rigtig negativ og nej-hat-agtig. Det indrømmer jeg gerne.  samtidig vil jeg gerne også have plads til at drømme. Det skal bare gerne udgangspunkt i de muligheder som er indenfor rækkevidde.

8 af 21: fortid er – lige netop – fortid

Dvæle, mindes, hænge fast, romantisere, hvile, væmmes….ja der er mange relationer som hænger fast ens fortid.

Noget af fortiden vil man helst skubbe fra sig. Andet igen mindes man med et smil på læben. Noget tredje romantiserer efterhånden som det man mindes ligger længere og længere i fortiden. Noget helt fjerde accepterer man at have gennemlevet. Noget femte er værd at gentage.

Alt det sammesurium af minder, så findes der ledetråde til, hvilken adfærd du har.  Ligesom der i min fortid er hændelser som er værd at gentage, glemme, minde, og tænke tilbage på.

7 af 21: kropsbillede

Det er ikke et faktisk billede, som er taget med kamera.
Det er ej heller det man fysisk kan se på sin krop (lige fra mavedeller til urenheden på hagen).

Nej kropsbillede er opfattelsen af ens egen krop.  Opfattelsen af den krop man nu engang har.   Hvad sker der af tanker om ens krop, når man ikke ser ens krop.

Mener man, at kroppen er fedt og lad. Ond og dum.  Den gør bare ikke hvad den burde….mens den “ude fra set” faktisk ikke fejler noget.
Eller i den anden grøft hvor man mener, at ens ungdommelige krop kan alting og Adonis bare kan gå hjem og lade sig vugge…..mens den “ude fra set” faktisk er fed, overrund i formen og på andre måder er i forfald  ((((ser lige bort fra aldersbetinget degenering 🙂  )))).

Kort fortalt:   er der overensstemmelse med hvordan du tager det med hvordan kroppen har det?

6 af 21: Tænke rigtig

Ikke flere elfenbenstårne, ikke mere selv-ynk.

Mere realistiske tanker og ord.

At forholde mig til virkeligheden som den er.  Ikke noget om skrue op for uvæsentlige detaljer eller nedprioritere hvor det virkelig batter.

Goddag til ting jeg kan forandre.  Farvel til ting udenfor min kontrol.

4 af 21: usund mad er dyrt og blevet dyrere

Ja, det må man sige ja til.

Ikke fordi der er finanskrise i vores husholdningsøkonomi.

Den indbyggede jyske gnier siger dog, at mad med tomme kalorier er alt for dyrt i forhold til den “oplevelse” spisningen af varen fører med sig!

Det er jo lidt underligt, at en chokoladebar koster ligeså meget som en liter diesel (altså når dieselen er nede i sit lave leje).

Og jeg får altså større nydelse af at køre bil end at æde en chokoladebar!   Indrømmet begge dele er stillesiddende aktiviteter. Tilgengæld hælder jeg ikke tomme kalorier ned i min mave, når jeg kører bilen istedet.

3 af 21: Skjorten strammer

Tja, det er faktisk en af de observationer jeg har lavet mig på det seneste.

Det er naturligvis træls, at den gør det, da det et klart bevis på, at vægttabet er stoppet og konverteret til en vægtøgning.

Det gode er, at jeg ikke har nogen skjorter som jeg kan “vokse tilbage i”.

I praktisk forstand har jeg faktisk brændt broen til overvægten ved netop have tøj som er i den størrelse som jeg er i nu.  Stramme beklædningsgenstande er et udemærket advis om at retningen er gået den gale vej.

2 af 21: sundhed

Kort fortalt:  Det er ikke sundt at veje for meget!

Der er ganske enkelt større risiko for forskellige former for skavanker som dukker op, når kroppen har en større fylde af fedt end når kroppen har et mere fysiologisk set mere naturligt mængde af fedt.

Jeg har ingen intentioner om at bodybuilde mig frem til en eller anden sygelig kropsform.