Blog Archives

Tip 50: Flødesauce

Bemærk venligst, at jeg kalder overskriften for   sauce.   Tidligere fortalt, så er sauce sovs, når der er for lidt. Flødesovs er nok en af de fedtkilder du allernemmest kan skære ned på uden at du går glip af smagen af … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , , , | 1 Comment

Tip 49: Fedtfjernelse, del III

En pipette. Det lyder sørme som et redskab som bruges i fysik lokaler eller laboratorier. Hvilket faktisk ikke er helt forkert, men det kan faktisk også bruges i køkkenet (læg lige mærke til,at meget af det man laver i et … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , , , | Leave a comment

Tip 48: Fedtfjernelse, del II

Når du har lavet en sammenkogt ret i så stor en mængde, at der nok til to dage……så lige inden du varmer retten op på anden dagen, så har fedt samlet sig i øverst og er lige til at tage … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Leave a comment

Tip 47: Fedtfjernelse, del I

Både i sovser og supper har fedt den egenskab, at den samler sig i øverst  i vædsken, som “øjne” Disse øjne kan nemt fjernes vha. køkkenrulle.   Giv det et forsøg næste gang du har gang i en god efterårs-suppe.

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , | Leave a comment

Tip 46: Suppefedt

Det ædleste er naturligvis at lave suppe helt selv fra bunden.    Findes der noget pragtfuldt. En hjemmelavet hønsekøds-suppe er pga. de rette ingredienser noget af en fedtbombe, hvorfor det meget naturligt er at fjerne fedtet, som samler sig i suppeoverfladen … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , | Leave a comment

Tip 45: Sovsen, del 2

Hvorfor ikke lade råvarerne komme til deres fuld ret uden at sovse dem ind i ……sovs. Selvom man foretager diverse fedtuddrivelser i bedste exorcist-stil, så er et af grundelementerne i sovs: fedt. Man kender det fra den netop overståede griltid, … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , | Leave a comment

Tip 44: Sovsen

Her er nok mange danskere som vender al det slankeri tommeltotten nedaf……der skal edderhugme ikke serveres sauce (det hedder sovs i Jylland, når der ikke er nok) i det daglige. Jeg siger bare, at det altså ikke behøvedes være smørsovs, … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | 2 Comments

Tip 43: Fedt er smagsbærer

Naturligvis smager råvarer noget i sig selv. Ellers ville du ikke kunne kende forskel på en tomat og en agurk. Der hvor fedtet kommer ind er, når man vil fremhæve smagsoplevelsen. I samme åndedrag bedes du huske på, at der … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , | Leave a comment

Tip 42: Hældning

….er den sikre vej til overdosering af olie og smør. Brug dog en spiseske til olien eller en køkkenvægt til smøret, for ligesom at få præcis den mængde der skal til. Særlig smør har en stor vægtfylde dvs. man skal … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | Leave a comment

Tip 41: Pølser

Ta’ dog dem med smag? Jeg ved godt, at det er en subjektiv vurdering hvad der er god smag, men vi kan vel være enige om discountpølser fra noname-producenter giver en “no taste”-fornemmelse ved fortæring. Brug tilgengæld lidt flere penge … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , , | 1 Comment