Blog Archives

Tip 60: Tykke vs. tynde skiver kødpålæg

Nogen gange er man fristet til at bilde sig selv ind, at man tager tynde skiver…og så tager man bare nogen flere istedet for.  På den måde tager man faktisk flere kalorier end, hvis man nu valgte én tyk skive. … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | Leave a comment

Tip 59: Umættede fedtstoffer

Ligesom der findes mættede fedtstoffer, så findes der også umættede fedtstoffer. Og når nu de mættede fedtstoffer kommer fra dyreriget, hvor mon så de umættede fedstoffer kommer fra? Nemlig: Planteriget. Nu er det sådan, at fedt ikke skal indtages i … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | Leave a comment

Tip 58: Mættede fedtsyrer, no go

Hvad dælen er  mættede fedtsyrer hhv. fedtstoffer? Jamen der findes på nettet nogen lange og tekniske forklaringer på hvad mættede fedtsyrer/-stoffer er for noget.   Nu er jeg så lavpraktisk indrettet i mit hoved, at jeg slet ikke en gang tør … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | 1 Comment

Tip 57: Tusinds øers dressing og andre fedtklassikere

Dem har du naturligvis ikke i dit køleskab, når du er godt i gang med en vægttabsproces, vel? Bare et hurtig kig på næringsindholdet på den klassike ThousandIsland-dressing: pr. 100 gram; Kilojoule    1548; Kalorier  360 fedt 35,1 gram kulhydrat  14,6 … Continue reading

Posted in Hjerne, Hjerte | Leave a comment

Tip 56: Auberginer

Ja, hvem skulle dog tro, at jeg skriver et par bevingede ord om den lille uskyldige aubergine. Det gør jeg fordi Auberginen i sig selv er ganske fortræffelig i alverdens retter. Sagen er bare den, at den suger fedtet til … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , | Leave a comment

Tip 55: Kartoffelsalat

Det behøvedes ikke være mayonaisse med kartoffel, vel? Hvad med nogen nye kartofler, som har fået sig en dressing af olie/eddike, en grønsagsbuillionterning* og nogen friske krydderurter fx dild eller basilikum.  Pynt evt. med noget småhakket peberfrugt eller ikke-stærk chili, … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , , | Leave a comment

Tip 54: Smørstegning

Jamen dog, sikke en tradition/vane du skal gøre op med. Overvej lige hvad fedtets formål er ved stegning? Det er bare et middel til forhindring af fastbrænding af den gode bøf du har købt. Hvorfor så bruge smør?   Olie eller … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , , , , | 3 Comments

Tip 53: Krydderier

Indrømmet, at jeg i tip 43 hvor jeg skrev at fedt er smagsbærer….hvilket også er rigtigt. Jeg vil lige have lov til at trumfe med: krydderier! Krydderier har den herlige fordel, at de er total fedtfri…tilgengæld kræver det en smule … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , | Leave a comment

Tip 52: Indpakning

Hvad med at lade grøntsager og fisk blive tilberedt i deres egen vædske…..det giver plads til alle de smagsoplevelser som nu kan være i den kvalitetsråvare du har fået købt. Du kender det fra den bagte kartoffel, men tricket kan … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | Leave a comment

Tip 51: (Damp)koge

Kogning og de deraf afledte metoder er nok den mest fedtfrie tilberedningsform af grøntsager overhovedet. Der findes specielle gryder til dampkogning, men det kan faktisk lade sig gøre at dampkoge med redskaber som allerede findes i almindelig husholdning. Man tager … Continue reading

Posted in Indkøbskurv | Tagged , , , | Leave a comment